fr

Fiesta Latina

Covid Safe Ticket

Goed nieuws!

Wil je je laten testen aan de ingang van de Fiesta Latina? Het is mogelijk!
Je hebt je Covid Safe Ticket niet? Geen zorgen, het zal mogelijk zijn om door een professional getest te worden aan de verschillende ingangen.
Voor 12€ krijg je je resultaat in minder dan 15 minuten en kom je binnen op het meest caliente festival van Brussel!

Algemene voorwaarden voor toegang tot de Fiesta Latina

Deze zomer hebben we de kans om een echt festival te organiseren zonder maskers en zonder afstand te nemen, maar met het “COVID SAFE TICKET” om een veilig festival te garanderen. 

Concreet betekent dit dat elke festivalganger ouder dan 12 jaar om toegang te krijgen tot het festival het volgende moet voorleggen

 

– 1 GELDIG FESTIVALTICKET

+ 1 GELDIG COVID SAFE TICKET

1 GELDIG COVID SAFE TICKET + 1 IDENTITEITSBEWIJS

 

Het Covid Safe Ticket alleen geeft je geen toegang tot het festival: je hebt nog steeds een festivalticket nodig.

Kinderen onder de 12 jaar hebben ook een festivalticket nodig (gratis), maar geen Covid Safe Ticket.

 

Alvorens de “Fiesta Latina bubble” binnen te gaan, de slagboom gebaren met inbegrip van het masker, zal de distantiëring van toepassing zijn vanaf de parking tot het Covid Safe Ticket is gecontroleerd!

 

Het Covid Safe Ticket geeft toegang tot het Fiesta Latina terrein als u : 

 

  • Heb een volledig vaccinatieschema van 2 doses (Pfizer, Moderna of AstraZeneca) + 2 weken
  • Heb een volledig 1-dosis vaccinatie schema (Johnson & Johnson) + 4 weken

OF

  • Laat een NEGATIEVE PCR-test zien die minder dan 48 uur oud is (datum en tijdstip van afname). Geldigheid: dag van afhaling + 2 dagen (einde geldigheid om 23:59)

OF

  • Een NEGATIEVE ANTIGENISCHE test van minder dan 24 uur oud voorleggen (datum en tijdstip van afname). Geldigheid: dag van bemonstering + 1 dag (einde geldigheid om 23:59)

OF

  • Beschik over een kuurgetuigschrift na een positieve PCR-test (ouder dan 10 dagen en minder dan 180 dagen) via de applicatie CovidSafeBE of print het uit via de federale website MaSanté.be.

Ticket d'entrée

Verschillende scenario's als je getest wordt:

✅ Als de test negatief is, krijgt de festivalganger toegang tot het ticketcontroleportaal

❌ Als hij geen test heeft, krijgt hij geen toegang tot de site

❌ Als ze een zelftest uitvoeren, krijgt de festivalganger geen toegang tot de Fiesta Latina-ruimte. Alleen antigenentests die zijn uitgevoerd door een gezondheidswerker en geregistreerd op uw CovidSafeBE app of via de MaSanté website zijn geldig.

❌ Als de test niet kan worden gecontroleerd, krijgt hij geen toegang tot de site. Het is dus belangrijk dat u de COVIDSAFEBE-app downloadt voordat u naar het Terkamerenbos gaat en dat u zich bij de ingang aanbiedt met uw identiteitskaart bij (en een voldoende opgeladen smartphone).

❌ Indien de test positief uitvalt, krijgen zij geen toegang tot het terrein; de festivalganger kan echter wel een voucher krijgen die geldig is voor de edities 2022 of 2023 van het festival.

Voor festivalgangers die uit een ander EU-land, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland komen, scannen we de QR-code die in je land van herkomst is afgegeven. Ook aan de hierboven vermelde criteria moet worden voldaan: volledige vaccinatie + 2 weken, PCR-test -48 uur, AG-test -24 uur of certificaat van herstel. 

Opgelet: in Frankrijk aanvaardt de overheid een volledige vaccinatie na één enkele dosis als de burger besmet is met Covid-19, in België is dat niet het geval. Daarom zijn 2 doses + 2 weken of 1 dosis en 2 weken nodig voor de J&J. 

De proeven worden niet op het festivalterrein georganiseerd.

Safe ticket

Het verkrijgen van het Covid Safe Ticket :

Als u een smartphone hebt, kunt u de CovidSafeBE-applicatie downloaden in de App Store op iPhone of via Google Play op Android-smartphones.

De beveiligde verificatie gebeurt via het e-gezondheidsportaal of via de ItsMe-toepassing, die wij ten zeerste aanbevelen.

Op deze app vindt u uw vaccinatiecertificaten, uw testresultaten (PCR & antigenische tests uitgevoerd door een apotheker) en uw herstelcertificaat als u COVID-19 hebt opgelopen en genezen bent.

Als u niet over een smartphone beschikt, kunt u het Covid Safety Ticket afdrukken via MaSanté.be in het tabblad “Gezondheidsgegevens” en vervolgens klikken op “Mijn COVID Europees digitaal certificaat”. Zorg ervoor dat u het vaccin afdrukt dat voor de tweede dosis is afgegeven als het om een tweedosisvaccin gaat. Het is ook mogelijk om uw herstelcertificaat via de website af te drukken. 

Als u geen smartphone of internettoegang hebt, kunt u uw vaccinatie- of herstelcertificaten aanvragen door te bellen naar een van de volgende regionale nummers

Wallonië: 071 31 34 93

Brussel: 02 214 19 19

Vlaanderen: 078 78 78 50

Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 0 32

Safe ticket

Waar kan ik me laten testen ?

PCR-tests: u moet een afspraak maken in een van de officiële testcentra: testcovid.doclr.be

 

Antigenische tests (AG), uitgevoerd door medisch personeel (apotheken of andere testcentra) en automatisch gekoppeld aan het COVID SAFE TICKET, zullen worden aanvaard. Antigeentests zijn echter slechts 24 uur geldig. Er is geen lijst van apotheken die antigeentests organiseren. Vraag het aan de apotheek in uw stad/dorp.

 

⚠️ AUTOTESTS (antigenen of andere): zij geven GEEN toegang tot het festival aangezien zij door de autoriteiten niet als een geldige test worden beschouwd voor het verkrijgen van het COVID SAFE TICKET.

 

Hoe lang duurt het om getest te worden?

Indien u sinds minstens 2 weken (of 4 weken indien Johnson & Johnson) niet volledig gevaccineerd bent, raden wij u aan u zo laat mogelijk te laten testen om problemen bij de toegang tot het festival te vermijden (geldigheid van het STC):

 

Voor festivalgangers met een 3-daagse pas: PCR-test op donderdag of antigeentest op vrijdagochtend. Als u zondag naar de Fiesta Latine wilt gaan, moet er vrijdag of zaterdag een nieuwe PCR-test worden gedaan of zaterdag- of zondagochtend een antigenische test. Houdt u rekening met de tijd die nodig is om het resultaat te verkrijgen en/of met het aantal personen op de testpunten.

 

Voor festivalgangers met een Regular Ticket – VRIJDAG: PCR-test op woensdag of donderdag of antigeentest op donderdag of vrijdagochtend. Gelieve rekening te houden met de vertraging bij het verkrijgen van het resultaat en/of het aantal personen op de testpunten.

 

Voor festivalgangers met een Regular Ticket – ZATERDAG: PCR-test op donderdag of vrijdag of antigeentest op vrijdag- of zaterdagochtend. Houdt u rekening met de tijd die nodig is om het resultaat te verkrijgen en/of met het aantal personen op de testpunten.

 

Voor festivalgangers met een Regular Ticket – ZONDAG: PCR-test op vrijdag of zaterdag of antigeentest op zaterdag- of zondagochtend. Houdt u rekening met de tijd die nodig is om het resultaat te verkrijgen en/of met het aantal personen op de testpunten.

où se faire tester

Nog andere vragen ?

▶ www.masante.belgique.be

(Algemene website van de federale regering op Covid-19)

 

▶ www.covidsafe.be

 

▶ www.info-coronavirus.be

(FOD Buitenlandse Zaken => ideaal voor mensen die terugkeren van vakantie of niet in België wonen).

 

U kunt een e-mail sturen naar het volgende adres: grey@beegroupe.be

des question?

*Photos du site par Jabjah Prod